ARMATA INTERVINE ÎN FORȚĂ pentru a elibera drumurile blocate de nămeții din aprilie

Embed:

Militarii Armatei Naţionale au fost mobilizaţi pentru lichidarea consecințelor calamităților din ultimele zile. Până acum, soldaţii au intervenit în raionele Ungheni şi Cahul pentru deblocarea drumurilor. Batalionul de Geniu, de exemplu,  îşi foloseşte tehnica din dotare pentru curăţarea şoselei naţionale M14, pe tronsonul cuprins între localităţile Negreşti – Chişinău. 

Un decret privind antrenarea militarilor pe drumuri a fost semnat de preşedintele ţării, Igor Dodon.

"Am luat decizia să dăm indicaţii armatei să se implice în soluţionarea acestor probleme şi am semnat un decret în acest sens, toate unităţile militare şi toţi soldaţii care sunt vor fi implicaţi pentru a înlătura consecinţele acestor calamităţi naturale. Este de dorit ca fără o urgență să nu ieșim din casă până când nu deblocăm drumurile și nu ne clarificăm cu copacii care cad și cad și în stradă și în Chișinău și în localitățile rurale".


Echipe mobile de militari ai garnizoanei Chişinău intervin cu tehnică specială pentru deszăpezirea şi deblocarea mai multor drumuri din Capitală.

"În toate garnizoanele militare au fost create echipe de intervenţie dotate cu mijloace tehnice. Armata Naţională dispune de forţe şi mijloace pregătite să intervină la solicitarea autorităţilor publice locale pentru lichidarea efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile", a declarat Ala Diaconu, ofiţer de presă, Ministerul Apărării. 

În Chişinău sunt pregătiţi 300 de militari să acorde ajutor în caz de urgenţă.

 

  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu