Armata franceză, mobilizată în lupta împotriva coronavirusului: Medicii militari, trimişi în spitalele unde sunt pacienţi cu COVID-19

Embed:
Armata franceză a fost mobilizată în lupta împotriva coronavirusului: medicii militari sunt trimişi în spitalele unde sunt pacienţi cu COVID-19, iar vehiculele armatei sunt folosite pentru transport. În Hexagon au fost înregistrate peste 25 de mii de îmbolnăviri și peste 1300 de decese din cauza bolii.

”Această operațiune numită ”Rezistenţa” va fi concentrată în totalitate pe susținerea populației și a serviciilor publice în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 atât în Franţa continentală, cât și în departamentele de peste mări”, a spus președintele Franței, Emmanuel Macron.

Parisul, la fel ca mai toate orașele din Hexagon, este aproape pustiu. Un cântăreț de operă din capitala franceză a decis să le facă izolarea mai plăcută francezilor care stau în case. 

Şi în Marea Britanie oamenii se adaptează la restricţiile impuse de autorităţi. Vecinii unei fetițe din Southampton i-au făcut o surpriză în ziua în care a împlinit opt ani.

Israelul a închis toate sinagogile după ce s-a stabilit că o treime din cele peste 2600 de cazuri de îmbolnăvire au legătură cu frecventarea lăcașelor de cult.

Peste Ocean, situația se agravează pe zi ce trece. În Statele Unite sunt deja aproape 70 de mii de cazuri de contaminare şi peste o mie de decese. Aproximativ o treime dintre cazuri sunt în New York.

”Ne confruntăm cu probleme majore și presiuni mari pe capacitatea spitalelor, pe bărbații și femeile din sistemul medical, care fac o treabă foarte bună, și pe rezervele și echipamentul de care avem nevoie pentru a merge înainte”, a spus primarul New Yorkului, Bill De Blasio. 

Președintele Donald Trump este însă optimist și spune că va redeschide țara până la sărbătorile pascale.
loading...

Lasă un comentariu