Armata australiană va primi puteri sporite pentru a răspunde la incidentele teroriste

Guvernul australian intenționează să ofere puteri sporite armatei pentru a putea răspunde la incidentele teroriste de pe teritoriul țării, a anunțat luni premierul Malcolm Turnbull, potrivit DPA.

În urma schimbărilor, Ministerul australian al Apărării va putea colabora mult mai ușor cu forțele de poliție federale și regionale în cazul unui incident terorist, a precizat Turnbull într-o declarație comună cu ministrul apărării, scrie agerpres.ro.

El a mai afirmat că modificările la măsurile interne de contraterorism sunt făcute "să anticipeze amenințarea teroristă în permanentă evoluție" și "să asigure că Australia are un răspuns coordonat și integrat".

Turnbull a declarat de asemenea că poliția va oferi în continuare 'cel mai bun prim răspuns' la incidente teroriste, dar că schimbările vor face mai ușoară o intervenție a armatei pentru a ajuta poliția în cazul unor astfel de atacuri.

Ca parte a acestor măsuri, forțele speciale ale armatei vor oferi antrenamente specializate unor echipe de poliție, iar în secțiile de poliție vor fi trimiși militari pentru a îmbunătăți coordonarea între autorități. 

"Dușmanii noștri sunt agili și inovatori. Trebuie să rămânem înaintea lor", a declarat Turnbull presei la Syndey.

Până acum, se făcea apel la ajutorul armatei de către un stat numai dacă poliția locală era depășită în timpul vreunui incident. Această prevedere a fost acum eliminată, se arată în comunicatul transmis luni.

Noile prerogative vor permite de asemenea militarilor să ajute poliția în a opri persoane suspecte de terorism să părăsească locul unui incident.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »