Armaşu: Majorarea salariilor în educaţie, reparaţia drumurilor şi protecţia socială, priorităţile bugetului pentru 2018

Embed:

Majorarea salariilor şi reparaţia drumurilor sunt câteva dintre domeniile prioritare spre care vor fi direcționate veniturile suplimentare la bugetul de stat. Precizările au fost făcute aseară, la emisiunea Fabrika.

"Cele 3,5 miliarde vor fi direcționate preponderent pentru trei priorități majore: majorarea investițiilor publice, pe de o parte a dezvolta infrastructura, pe de alta a da un imbold creșterii economice; un domeniu strategic cum este educația, pentru că avem o componentă mare de creșteri salariale; protecția socială, aici trebuie să-i susținem pe cei mai nevoiași, care au nevoie de susținere ca să combatem fenomenul sărăciei în țară", a declarat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

"Aceste priorități erau necesare de foarte mult timp. Ceea ce facem noi acum, noi luptăm cu niște consecințe. Ar trebui să fie schimbată rădăcina fie când vorbim despre angajări, fie când vorbim despre resurse umane în țară, fie când vorbim despre exodul acesta de creieri din Republica Moldova", a spus cofondatorul companiei Angry Business, Alexandru Bordea.

Octavian Armașu a mai menționat că, prin alocările suplimentare de anul viitor, statul va genera o creștere economică mai mare decât cea prognozată.

"Acele cheltuieli care le facem noi aparent așa mai sociale, cum ar fi creșterea de salarizare, ceea ce dăm noi suplimente la pensii, la suport social, ele până la urmă iarăși au un efect de stimularea consumului care la rândul său generează iarăși creștere economică. Statul prin cheltuielile sale este un generator de creștere economică", a declarat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

Proiectul bugetului pentru anul viitor aprobat de membrii cabinetului de miniştri prevede venituri de 36,3 miliarde de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu