Armaşu: Este grav ce se întâmplă la Poliţia Rutieră. Diaconu: Reformele pot avea loc doar antrenând poliţişti noi

Embed:

Este grav ceea ce se întâmplă şi ar fi bine ca lucrurile să aibă o finalitate. Astfel a reacţionat fostul şef al Poliţiei Rutiere, Sergiu Armaşu, la anunţul că adjunctul şefului Secţiei Poliţie Rutieră a Capitalei a fost reţinut, iar mai mulţi agenţi de circulaţie sunt bănuiţi de corupere pasivă.

"Este grav. Asta dă dovadă că avem încă foarte mult de lucru. Probabil că asta este o acţiune de reformă, pentru că autorităţile încearcă să scape sistemul de persoanele care nu fac faţă lucrurilor. Este regretabil faptul. Şi anterior mai mulţi lucrători au fost bănuiţi, dar ne-am ales cu ce ne-am ales. Justiţia de la noi nu oferă o finalitate în aceste cazuri. Asta e problema", a spus Sergiu Armaşu.

Totodată, actualul şef al Poliţiei Rutiere, Sergiu Diaconu, este convins că reformele pot fi făcute doar atunci când poliţiştii corupţi vor fi înlocuiţi de tineri.

"Dorim ca persoanele care nu merită să rămână în sistemul poliţienesc, să nu rămână. Avem tineri pe care i-am pregătit patru luni şi acum ei urmează să demonstreze capacităţile lor. Reformele pot avea loc doar antrenând poliţişti noi", susţine Sergiu Diaconu.

În opinia unor invitaţi ai emisiunii Fabrika, este vorba doar despre imitarea luptei cu fenomenul corupţiei.

"Mie îmi trezeşte o iritare moda aceasta de a face curăţenie. Ei fac curăţenie, în ghilimele, cu oameni necăjiţi. Asta nu e lupta cu corupţi, asta e bătaie de joc de popor. Şi cu abordări că dacă e al meu e bun, dar dacă nu-i de-al nostru, toată republica să fie verde, nicăieri nu vom ajunge", a spus fostul viceministru de Externe Valeriu Ostalep.

Publika.md aminteşte că la sediul Poliţiei Rutiere din Chişinău au avut loc percheziţii, în cadrul unui dosar de corupţie. Securitatea Internă a MAI a reţinut în flagrant coordonatorul unei reţele de corupţie din cadrul poliţiei.

Publika.md aminteşte că, potrivit unui raport al Centrului Anticorupţie, prezentat în octombrie 2012, cele mai afectate de corupţie sunt structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu