Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano cere DEMISIA Papei Francisc. Care este motivul

Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano i-a „recomandat” Papei Francisc să se retragă de la conducerea Bisericii Catolice, în urma scandalului recent în care mai mulți preoți catolici au fost acuzați de abuzuri asupra minorilor!

Relația dintre Papa Francisc și Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano nu a fost „cea mai bună” în ultima perioadă, totul începând înainte de cererea de „demisie” făcută de arhiepiscop duminică.

În 2015, pe când era Ambasador al Vaticanului în SUA, Arhiepiscopul Vigano a „intermediat” o întâlnire la Ambasada Vaticanului din Washington între Papa Francisc și Kim Davis, un preot ce a refuzat să semneze certificatele de căsătorie între persoanele de același sex. Această întâlnire i-a nemulțumit pe mai mulți oficiali ai Bisericii Catolice, aceștia considerând că Arhiepiscopul a încercat să îl pună pună pe Papă într-o lumină cât mai proastă.

La doi ani de la acea întâlnire, Papa Francisc a acceptat demisia Arhiepiscopului Vigano din funcția de Ambasador al Vaticanului în SUA. Răspunsul lui Carlo Maria Vigsno a venit duminică sub forma unei scrisori de 11 pagini publicată în presa Catolică conservatoare, în care Vigano îl acuza pe Papă că a ignorat avertismentele cu privire la Arhiedpiscopul Theodore McCarrick.

La „ordinele” Papei Francisc, Arhiepiscopul McCarrick s-a retras luna trecută din Colegiul Cardinalilor, ca urmare a acuzațiilor de molestare a unui băiat de altar și a mai multor elevi ai seminarului catolic, scrie a1.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu