Arheologii au făcut o descoperire uimitoare lângă piramidele din Egipt! Ar avea peste 4.000 de ani

Rămășițe ale unui vas vechi de 4.500 de ani au fost descoperite în necropola piramidelor Abusir din apropierea capitalei egiptene, Cairo, a anunțat o echipă de arheologi cehi, menționată de directmatin.fr, scrie Agerpres.ro.

Îngropată pe o bază de piatră alături de un "mastaba" — tip de mormânt rezervat în mod tradițional notabilităților din Egiptul antic—, ambarcațiunea i-ar fi aparținut deținătorului mormântului.

"O personalitate de rang extrem de ridicat", a subliniat într-un comunicat al Ministerului egiptean al Antichităților, arheologul ceh Miroslav Barta, care conduce misiunea.

Probabil că nu era, însă, membru al familiei regale, având în vedere că mormântul nu era situat imediat lângă o piramidă a regilor.

Situl Abusir, aflat la circa 20 de kilometri sud de Cairo, adăpostește piramidele mai multor faraoni, mai mici însă decât cea de la Ghizeh.

"Acolo unde există un vapor pot fi multe altele", a spus arheologul, care prevede noi săpături în zonă.

Ambarcațiunea, cu o lungime de 18 metri, s-a conservat destul de bine. Nisipul din deșert a conservat materialele vegetale cu care erau acoperite îmbinările și mai există câteva legături care mențineau structura vaporului.

Există și elementele de lemn care prindeau scândurile una de alta.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu