ARGINT pentru Moldova la Campionatul Mondial de Muay Thai (FOTO)

Veste bună pentru sportul moldovenesc! Covali Marius a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de Muay Thai , rezervat juniorilor și cadeților, care se desfășoară în Bangkok, Thailanda.

Sportivul moldovean a luptat în semifinală cu un englez, iar în finală cu un tailandez.

Muay Thai sau boxul thailandez, sport național thailandez, este un stil de lupta derivat din artele marțiale thailandeze, care implică doar pumnii, picioarele, coatele si genunchii.

Muay Thai, tradus mai larg înseamnă modul de a lupta om la om fără arme al thailandezilor. În ultima vreme, termenul a dobândit o conotație de "sport sângeros", "luptă brutală" sau chiar "luptă fără reguli", lucru destul de adevărat cu numai câteva generații în urmă.

Muay Thai înseamnă, dacă depășim clișeele vehiculate în filmele de arte marțiale, poate cea mai complexă și completă artă a luptei om la om prin schimb de lovituri.

În Thailanda el mai este denumit "arta celor 8 arme", aceasta referindu-se la posibilitatea luptătorilor de a utiliza aproape tot ce poate fi "proiectil", într-o luptă : pumnii, picioarele, coatele și genunchii. În paralel cu lupta fără arme, în Thailanda se studiază Krabbi Krabbong - arta luptei cu arme albe, derivată din armele tradiționale utilizate în Evul Mediu, precum și multe discipline anexe - tehnica proiecțiilor, procedeelor articulare și luptei la sol, masaj, medicina luptătorilor, tehnici de meditație, sportul având dintotdeauna o conotație religioasă și rituală în țara de origine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu