Arestul lui Shor, discutat la Fabrika: Raportul Kroll a jucat un rol important

Embed:

Instituțiile statului s-au responsabilizat ca urmare a publicării raportului Kroll, chiar dacă documentul nu a fost folosit direct în anchetă. Așa au comentat unii invitați ai emisiunii Fabrika arestarea omului de afaceri Ilan Shor în dosarul fraudelor de un miliard de euro de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

''Cert este că raportul Kroll a creat un grad mai mare de conștientizare și presiune publică și aceasta cred că a jucat un rol indirect pentru a responsabiliza comportamentul unor instituții publice", a spus directorul CREDO Sergiu Ostaf. 

În opinia unor invitaţi, ancheta în acest dosar va fi una de durată.

''Este apriori un dosar care va dura mult pentru că este componenta aceasta internațională, de azi încolo începe lucrul cel mai complicat în care trebuie să fie descoperiți, identificați complicii, poate organizatorii, se va începe activitatea de cooperare internațională propriu-zisă", a comentat Rpger Gladei, directorul unei  companii de consultanţă. 

De asemenea, unii analişti invitaţi la Fabrika spun că oamenii dezamăgiţi ar trebui să aibă răbdare.

''Populația se simte dezamăgită, problema și riscul cel mai mare este ca strada să înceapă să facă justiție, este poate ultimul lucru care ne-ar lipsi și acesta probabil este pericolul cel mai mare. Justiția ar trebui să încerce imposibilul și să facă dreptate pentru că strada asta cere", a opinat jurnalistul Ion Terguţă.

''Permiteți-mi să sper că "sângele acesta" va fi totuși rezultatul muncii cât mai corecte a instituțiilor statului și nu a războiului incorect a celor care manipulează", a spus analistul media Cristian Tabără.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu