ARESTAŢI în cazul "Leuşeni". 28 de vameşi şi poliţişti de frontieră, puşi sub învinuire

Embed:

28 de vameşi şi poliţişti de frontieră reţinuţi, marţi, au fost puşi sub învinuire. Ei sunt acuzaţi de luare de mită. Cazurile celorlalţi patru reţinuţi vor fi examinate mâine.

Avocaţii celor reţinuţi nu sunt de acord cu decizia judecătorilor şi spun că o vor contesta.

"Persoanei pe care o reprezint i s-a aplicat o măsură preventivă de arest la domiciliu pe o perioadă de 30 zile. Vom vedea dacă mergem cu atac la Curtea de Apel sau nu", a declarat avocatul Gheorghe Ciubuc.

"În general, măsurile preventive care au fost aplicate le considerăm legale. Referitor la faptul dacă vor fi contestate sau nu, la moment nu pot să vă comunic", a spus procurorul anticorupţie Roman Statnâi.

Marţi, 32 de angajaţi ai Serviciului Vamal şi Poliţiei de Frontieră, suspectaţi de luare de mită, au fost reţinuţi în cadrul unei ample operaţiuni efectuate de CNA, Procuratură, Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră. În urma a zeci de percheziţii, în birourile, maşinile şi locuinţele celor reţinuţi au fost găsiţi zeci de mii de euro, dolari şi lei.

Pe durata anchetei, vameşii şi poliţiştii de frontieră au fost suspendaţi din funcţii. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la zece ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu