Arestat în sala de judecată. Pentru ce infracţiuni s-a ales un PROCUROR cu şapte ani de puşcărie

Embed:

Procuratura Anticorupţie anunţă despre condamnarea la şapte ani de detenţie a unui procuror din cadrul Procuraturii raionului Floreşti, reţinut acum doi ani pentru corupere pasivă.

Acesta a fost ridicat chiar din sala de judecată. De asemenea, inculpatul a fost amendat cu 20 de mii de lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de trei ani.

Cauza penală a fost demarată în baza unei plângeri depuse de către o avocată. Potrivit petiţionarei, procurorul i-ar fi extorcat 8.000 de lei pentru a nu deschide dosar penal în privinţa acesteia şi a nu sesiza Uniunea Avocaţilor pe motiv că, fără a avea dreptul, avocata participa în procese penale. Procurorul a fost reţinut, în flagrant, imediat după primirea banilor.

Recent, alţi doi procurori, unul din Ocniţa şi celălalt din Floreşti, au fost deja condamnaţi pentru acţiuni de corupţie, iar pe rolul instanţei de judecată se află o cauză penală de învinuire a unui procuror din Nisporeni, care, la fel a fost documentat pentru fapte de corupere pasivă.

Dacă doriţi să vă plângeţi pe ceea ce credeţi că ar fi acte de corupţie comise de procurori, puteţi suna la linia verde a Procuraturii Generale, număr de telefon (022) 226-648, sau la Procuratura anticorupţie număr de telefon (022) 257-407, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu