AREST PENTRU HOŢII DE LUX. Cei doi fraţi vor sta câte 30 de zile în arest preventiv

Cei doi hoţi moldoveni reţinuţi pentru furturi din case şi magazine de lux din Germania, Italia şi Austria a primit câte 30 de zile de arest preventiv. Decizia a fost luată ieri de magistraţii Judecătoriei Chişinău.

Cei doi învinuiţi, care sunt şi fraţi, vor sta după gratii la Penitenciarul numărul 13. Primul care şi-a aflat sentinţa este bărbatul de 37 de ani, unul dintre liderii grupării.

"Instanţa de judecată dispune: se admite demersul procurorului Golban Vasile, se aplică faţă de Sprîncean Vitalie Ion măsură preventivă de arest pe un termen de 30 de zile", a spus judecătorul Nicolae Corcea.

Bărbatul nu a comentat decizia instanţei.

"Pentru ce sunteţi învinuit?... Vă recunoaşteţi vina?... Veţi contesta decizia? .."

Nici fratele său de 22 de ani, care era implicat nemijlocit în comiterea furturilor, nu a vrut să vorbească în faţa camerei.

"Vă recunoaşteţi vina?...Veţi contesta decizia? "

Potrivit oamenilor legii, din gruparea criminală fac parte încă 15 moldoveni. Aceştia au fost daţi în căutare internaţională. Suspecţii vindeau lucrurile furate atât în străinătate, cât şi în Moldova, iar din banii câştigaţi îşi cumpărau case, terenuri şi maşini de lux.

"Alte persoane implicate au fost anunţate deja în căutare, urmează a fi aplicate anumite măsuri la frontieră pentru a-i prinde dacă intră pe teritoriul Republicii Moldova", a spus procurorul Vasile Golban. 

Procurorii au efectuat până acum 19 percheziţii în mai multe locații din ţară la toţi bănuiţii şi au găsit mai multe lucruri furate. Până acum, a fost aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 10 milioane de lei.

"În cadrul percheziţiilor de ieri au fost descoperite anumite bunuri şi sume băneşti, transportate de către persoane care au anumite mijloace de transport şi fac regulat rută Moldova-Germania", a spus procurorul Vasile Golban.  

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul de 37 de ani riscă până la 15 ani de închisoare pentru conducerea unei grupări criminale şi până la 10 ani pentru contrabandă şi spălare de bani.

Iar fratele său se poate alege cu o pedeapsă de până la 10 ani de puşcărie. Potrivit procurorilor, cei 17 membri ai grupării s-au îmbogăţit cu peste 20 de milioane de euro din furturi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu