Arest la domiciliu pe timp de noapte pentru Mihail Saakașvili. Condamnarea a fost impusă de Curtea de Apel de la Kiev

Embed:

Curtea de Apel de la Kiev i-a impus lui Mihail Saakașvili arest la domiciliu pe timpul nopții. Astfel, politicianul are interzis să-și părăsească locuința de la ora 22:00 până la 07:00 dimineața. De asemenea, Saakașvili nu poate părăsi Kievul fără acordul oamenilor legii și să se prezinte la chemarea anchetatorilor.

Procurorii cereau pentru fostul președinte al Georgiei arest la domiciliu 24 din 24 și să-i fie îmbrăcată o brățară electronică de urmărire, însă judecătorii au hotărât că această măsură este prea dură și nu e necesară. Mihail Saakașvili, care a devenit apatrid după ce președintele Petro Poroșenko i-a retras cetățenia, este acuzat că a intrat ilegal Ucraina şi că sprijină o organizaţie criminală.

Politicianul respinge acuzaţiile şi susţine că este victima oligarhiei din ţara vecină, dar şi a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. Prima dată, Saakaşvili a fost arestat în data de 5 decembrie. Acesta a evadat, însă, cu ajutorul unui grup de susţinători, care, în mod abuziv, l-au scos din duba cu care urma să fie transportat la audieri. Patru zile mai târziu, politicianul a fost, din nou, reţinut de forţele de ordine ucrainene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu