Arena Chişinău, un imbold pentru dezvoltarea sportului în Republica Moldova

Embed:

Apariţia unei arene ultramoderne în Chişinău va da un imbold dezvoltării sportului în Republica Moldova. De această părere sunt conducătorii federaţiilor, foştii sportivi dar şi preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, Nicolae Juravschi.

nvestițiile pentru construcţia complexului urmează să fie atrase în cadrul unui proiect de parteneriat public-privat, prezentat de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Experţii de la Guvern estimează că arena ar putea fi construită într-un an de zile.

"În afară de faptul că vom educa talentele noastre, vom avea şi ca oaspeţi multe alte echipe, vor fi şi alte structuri şi sisteme de pregătire. În lucrul comun tot timpul se obţin rezultate mai bune", a spus Nicolae Juravschi, preşedinte CNOS.

"Demult avem nevoie de asemenea arenă ca să organizăm competiţii europene, mondiale. Sper ca acest proiect va fi realizat. Eu nu doar sper, dar îmi doresc ca poporul şi tot sportul moldovenesc va avea aşa arenă", spune Victor Peicov, preşedinte FM de Lupte. 

Arena Chișinău" va avea o capacitate de 3000-5000 de locuri, 800-1200 de locuri de parcare și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții sau concerte. Construcția va avea, de asemenea, o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilități pentru spa și fitness.

Terenul se află la ieșirea din Chișinău, spre Orhei.



loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu