Arena Chişinău: Sportivii moldoveni vor avea condiţii ideale de pregătire pentru competiţiile internaţionale

Embed:

Sportivii moldoveni vor avea condiţii ideale de pregătire pentru competiţiile internaţionale odată cu apariţia complexului sportiv multifuncţional "Arena Chişinău". Construcţia edificiului ultramodern le va ajuta sportivilor să-şi îmbunătăţească astfel şi performanţele.

Cei mai buni judocani moldoveni afirmă că construcţia "Arenei Chişinău" va contribui totodată şi la popularizarea sportului autohton.

"Este o noutate bună nu doar pentru sportivi, dar şi pentru întreagă ţară. În Republica Moldova nu au mai fost aşa edificii sportive. Plecăm des peste hotare şi vedem că în orice oraş în care evoluăm la competiţii există un asemenea complex sportiv", a spus judocanul, Dorin Goţonoagă.

"Este un proiect foarte bun. Va fi o sală cu instalaţii moderne. Cred că orice sportiv şi antrenor va fi bucuros să se antreneze acolo. Sala va fi una gigantică. Se vor aduna mulţi spectatori, iar acest lucru este binevenit pentru popularizarea sportului", a spus judocanul, Denis Vieru.

Unii membri ai lotului naţional de judo susţin că o dată cu apariţia unei arenei ultramoderne, ţara noastră va putea fi gazda unor competiţii internaţionale de anvergură.

"Acolo se vor putea desfăşura multe competiţii internaţionale. Va fi şi un loc bun pentru pregătirea sportivilor pentru competiţii din mai multe probe sportive", a spus judocanul, Eugen Matveiciuc.

"Vom avea posibilitatea să organizăm Campionate Europene şi Mondiale. Vom fi şi noi într-o ţară care are o sală modernă, aşa ca în toate oraşele mari", a spus antrenorul, secretar FM de judo, Valeriu Dumunică.

Investițiile pentru construcţia complexului urmează să fie atrase în cadrul unui proiect de parteneriat public-privat, prezentat de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Experţii de la Guvern estimează că arena ar putea fi construită într-un an de zile.

"Arena Chișinău" va avea o capacitate de 3000-5000 de locuri, 800-1200 de locuri de parcare și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții sau concerte.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu