Arena Chişinău prinde viaţă pe zi ce trece. Procesul lucrărilor de construcţie poate fi urmărit online

Embed:

Ambiţiosul proiect "Chişinău Arena" prinde contur pe zi ce trece. Construcţia complexului multifuncţional e gata deja în proporţie de 60 la sută. Sute de oameni şi-au găsit un loc de muncă pe şantier. Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, dă asigurări că lucrările, care sunt monitorizate strict, se desfăşoară conform planului.

Se lucrează concomitent în mai multe zone şi tot procesul poate fi urmărit online pe site-ul chisinauarena.md.

"Avem cinci locuri: este arena propriu-zisă, bazinul, parcarea, un cort mare de tenis şi alte corturi de tenis mai mici. La sfârşitul fiecărei zi organizăm o şedinţă la care discutăm ce a fost realizat", a menţionat Serkan Cenghiz, inginer, compania turcească.

Reprezentanţii companiei turceşti responsabile de lucrări dau asigurări că proiectul va fi dat în exploatare la timp, adică în data de 14 octombrie, de Ziua Oraşului.

Şi la zona acvatică a "Chişinău Arenei" se lucrează în ritm susţinut.

Pe şantier muncesc peste 340 de oameni: "Fratele mai mare s-a angajat aici, a spus că e tare bine, plătesc foarte bine, de ce să nu lucrez".

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, spune că s-au primit deja mai multe cereri pentru organizarea de evenimente de amploare în complexul multifuncţional.

"Avem foarte multe solicitări pentru anii următori, pentru anul 2020. Dar noi mai întâi vrem să facem o agendă a Arenei. Cu Asociaţia de Tenis avem discuţii şi propunere de a petrece un campionat regional la înot, ştiu că colegii discută şi cu cei de la lupte" a declarat Chiril Gaburici.

"Chişinău Arena" se construieşte în comuna Stăuceni şi va avea o suprafaţă de 10 hectare. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza unui parteneriat public-privat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu