ARENA CHIŞINĂU, O NOUĂ ETAPĂ! A fost semnat contractul privind construcţia complexului sportiv

Embed:

Ministerul Culturii a semnat astăzi contractul de parteneriat public-privat cu firma turcească ce se va ocupa de implementarea proiectului "Arena Chișinău". Monica Babuc a anunțat că antreprenorul va putea demara lucrările doar după ce va fi eliberată autorizația de construcție. Complexul sportiv urmează să fie dat în exploatare anul viitor. 

"Partenerul privat se angajează să execute lucrări de proiectare și construcție a complexului multifuncțional, inclusiv dotarea cu mobilier, instalarea de accesorii și echipamente, proiectarea peisagistică, drumuri, conectarea la utilități și alte activități de infrastructură", a spus Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Arena Chișinău va fi ridicată pe un teren de 10 hectare din preajma comunei Stăuceni. Complexul va avea o capacitate de cinci mii de locuri. Sala polivalentă va găzdui diferite evenimente sportive, conferințe, expoziții sau concerte. Totodată, va fi amenajată o piscină olimpică, dar şi câteva terenuri de tenis. Proiectul este implementat la iniţiativa preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu