"Arena Chişinău" ar putea avea şi o pistă pentru sporturi auto

Embed:

"Arena Chişinău" ar putea avea şi o pistă pentru sporturi auto.

Despre acest lucru au discutat ministrul Economiei, Chiril Gaburici, şi vicepreședinte Consiliului Mondial al Sportului cu motor, Zrinko Gregurek. Cel din urmă a rămas impresionat de proiect şi a declarat că orice ţară şi-ar dori un astfel de complex sportiv. Cei doi au fost în vizită pe şantier.

"În acest centru sportiv pot fi organizate curse internaţionale sau evenimente de karting. Tot echipamentul este deja. Nu mai este necesar să construieşti sau să reconstruieşti altceva, doar trebuie să pregăteşti arbitri oficiali şi să inviţi sportivi din toată regiunea", a spus Zrinko Gregurek, vicepreședintele Consiliului Mondial al Sportului cu motor.

De exemplu, pentru construirea unei piste de karting ar fi nevoie de până la 30 de mii de euro. Aceasta nu doar că va crea premize pentru dezvoltarea sportului cu motor, dar şi va aduce în ţara noastră turişti.

"Încercăm să vedem dezvoltarea mai departe şi utilizarea eficientă a Complexului "Arena Chişinău" pe care îl construim astăzi şi utilizarea eficientă a acestei infrastructuri. Şi încercăm să lucrărm cu cei care sunt din domeniu şi astfel ca să putem într-adevăr să aducem competiţii internaţionale", a comunicat Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Lucrările de construcţie a complexului "Arena Chişinău" se desfăşoară conform planului. Acesta este gata în proporţie de 65 la sută.

"Construcţiile capitalei sunt deja la aproape 90 de procente. Ce ţine de lucrările de finisare, se rotungeşte la 17 - 18 procente", a spus Alexandru Râşcovoi, responsabil tehnic la Complexul "Arena Chişinău".

Zilnic, pe şantier lucrează în jur de 70 de muncitori, care au liber doar duminică.

"De dimineaţă până noapte târziu muncim ca albinele. Dimineaţa de la opt până la 7 ori 9, ori 10 seara. Când şi cum", a afirmat un lucrător.

"Arena Chişinău" este edificată pe o suprafaţă de zece hectare la ieşirea din oraş în direcţia Orhei. Complexul va avea o capacitate de cinci mii de locuri. Potrivit proiectului, acesta va dispune de o arenă polivalentă, bazin olimpic, Aqua Park, Club de tenis, piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma iarna în patinoar, dar şi de o parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu