Are zeci de diplome și medalii. Edelweiss i-a oferit o bursă unui elev cu abilităţi deosebite (FOTOREPORT)

Embed:

Are abilităţi desebite şi succese mari la studii, dar lipsa banilor îl împiedică să avanseze. Este vorba despre un băiat în vârstă de 14 ani, originar din Cahul, care a obținut zeci de diplome la olimpiade naţionale şi internaţionale.

Fundaţia Edelweiss a decis că tânărul merită încurajat şi i-a oferit o bursă unică de 20.000 de lei.

"De-a lungul anilor noi susţinem tinerii performanţi, în special am văzut la Gabriel atât de multe diplome. Era firesc să-i venim în ajutor şi vreau să vă acord o bursă în valoare de 20.000 lei", a spus un reprezentant Edelweiss

Gabriel Cojocaru este elev în clasa a noua la Liceul Teoretic "Orizont" din oraşul Durleşti. Băiatul spune că de multe ori nu a putut participa la olimpiadele internaţionale din lipsa de bani: "Voi avea posibilitatea să particip la mai multe concursuri, fără ca să mă uit la plata acestora. Era o dificultate de bani, deoarece drumul are un cost mare şi cazarea la fel este foarte scumpă."

Munca asiduă şi perseverența i-au adus tânărului peste 20 de diplome și mai multe medalii: "La olimpiada balcanică de matematică pentru juniori am obţinut medalia de bronz, la cea de informatică pentru juniori am obţinut argint, iar la masters în informatică am obţinut bronz."

Profesorii au doar cuvinte de laudă pentru elev. "Eu cred că acum o să participe bine la următoarele concursuri şi de matematică şi de informatică. Uneori mai şmechereşte, dar este un elev exemplar", a spus  Marcel Teleucă, profesor la liceul "Orizont" din Durleşti.  

Părinții lui Gabriel spun că băiatul a demonstrat abilități deosebite de-a lungul anilor. Matematica l-a fascinat de când era mic.

"S-a remarcat prin pasiunea de matimatică încă din clasa întâi, îi plăcea să numere. Ca orice mamă mă mândresc cu copilul meu cel mai mult şi vreau ca să devină un copil cu literă mare", a povestit mama acestuia. 

În viitor, liceanul visează să devină un specialist IT: "Vreau să mă prezint bine la olimpiadele internaţionale de matematică şi informatică să merg la o universitate prestigioasă cu profesori buni, să învăţ bine şi apoi să fac o carieră în IT."

Fundaţia de caritate Edelweiss sprijină tinerii pentru obţinerea performanţelor atât prin campanii sociale la nivel naţional, cât şi prin donaţii şi burse de studii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu