Are sau nu premierul moldovean studii superioare? Poliţia a demarat o investigaţie penală

Inspectoratul General de Poliţie a deschis un dosar penal pe marginea diplomelor de studii ale prim-ministrului Chiril Gaburici, scrie Ziarul de Gardă.

Ministrul Educaţiei Maia Sandu a spus că poliţia a ridicat toate documentele legate de diplomele de studii ale demnitarului, astfel încât ministerul nu mai are acces la ele.

"După mine, acest element nou, doar amână deznodământul şi amplifică suspiciunile. Eu cred că, cel mai bine ar fi ca domnul premier să clarifice lucrurile cât de curând, că altfel, e pusă în joc credibilitatea lui, dar şi a Guvernului", a declarat Maia Sandu.

Ministerul de Interne a reacţionat la declaraţiile ministrului Educaţiei şi enunţă într-un comunicat: "Drept urmare a declarațiilor apărute în mijloacele mass-media, cu referire la inițierea unui proces penal privind studiile prim-ministrului Republicii Moldova, Chiril Gaburici, Inspectoratul General al Poliției al MAI aduce la cunoștință faptul că au fost preluate documentele din dosarul de studii al premierului, în urma unei autosesizări.

Documentele de studii au fost solicitate  de la Academia de Studii Economice (ASEM) și Universitatea Slavonă din Moldova.

Investigările vor continua pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cauzei".

PUBLIKA.MD precizează că suspiciunile cu privire la studiile primite de premierul Chiril Gaburici au început să fie vehiculate în presă, după ce parlamentarul liberal Valeriu Munteanu a cerut Ministerului Educaţiei să-i prezinte informaţii în acest sens.

Din materialele făcute publice de Valeriu Munteanu reiese că Chiril Gaburici a fost exmatriculat de la un colegiu şi de la Academia de Studii Economice, dar a absolvit Universitatea Slavonă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu