Are mâini din aur! Un meşter din Criuleni reproduce în miniatură clădiri celebre din întreaga lume

Embed:

Reproduce în miniatură clădiri celebre din întreaga lume şi le expune în curtea casei, pe care a transformat-o într-un adevărat muzeu în aer liber. Nicolae Barbacaru din raionul Criuleni este celebru pentru operele sale din piatră, la care lucrează cu migală şi pasiune.

"Eu scot la computer şi lucrez cu dânsele. Iată de exemplu deja este făcută "ласточкино гнездо" şi cetatea de la Soroca. Aici deja aşteaptă cred că la iarnă, din India, Taj Mahal", a mărturisit meşterul Nicolae Barbacaru.

Cel mai greu îi este meşterului să pregătească materia primă. Procedură poate dura de la câteva ore, până la câteva zile.

Bărbatul spune că şi-a descoperit pasiunea încă din copilărie. Pe atunci decupa modelele din hârtie, iar acum le face din piatră. Prima lucrare o păstrează la loc de cinste.

"Undeva vreo şapte ani am făcut-o. Este un stil din Spania, cu toate că nu mai este aşa mare în volum, dar la ea am muncit vreo şase săptămâni. Este tot o mândrie", a spus meşterul Nicolae Barbacaru. 

Meşterul spune că alege cu grijă fiecare pietricică pentru ca lucrarea finală să arate cât mai bine.

"Omul poate nici nu atrage atenţia, dar eu mă uit care şi ce culoare să pun, unde o să stea. Şi după culoare, dacă trageţi atenţia acoperişul este un fel, pereţii altfel", a spus meşterul Nicolae Barbacaru. 

În muzeul lui Nicolae Barbacaru sunt expuse în jur de 70 de lucrări. Meşterul a făcut cadou oamenilor din localitate zeci de opere, iar sătenii şi-au decorat curţile cu ele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu