Are 17 ani și 70 de infracțiuni. Cum a ajuns un adolescent din raionul Orhei să pună pe jar Poliţia. DETALII ULUITOARE scoase la iveală

Are 17 ani și 70 de infracțiuni la activ. Este vorba despre un adolescent din satul Nicolăeuca, raionul Orhei, dat în căutare, şi care este bănuit că a furat din gospodării, din biserici și magazine.

Astăzi, minorul a fost reţinut în satul Pompa, raionul Făleşti, de poliţişti, pentru alte două infracţiuni comise noaptea trecută în satul Suvorovca, din acelaşi raion.

Minorul provine dintr-o familie săracă. Acum 11 ani ambii părinţi au murit, iar fratele mai mare a ajuns la puşcărie pentru omor. Băiatul a ajuns în grija unei familii din sat.

"Când l-am luat a fost şi un medic psihiatru, este un specialist bun şi cunoscut, i-a făcut un test cu desene, după care ne-a spus că la el psihicul e tare complicat, încordat", a menţionat Gheorghe Bejan, locuitor al satului Nicolăeuca, Orhei.

Acum trei ani, adolescentul a plecat din familie. Părinţii adoptivi spun că băiatul le-a dat mari bătăi de cap.

"A furat o maşină din mahală, a venit atunci la mine să-i dau un acumulator ca să pună la maşina furată, însă, nu o reuşit să o ia, stăpânul l-a prins. Într-un magazin, a intrat de vreo 15 ori", a explicat Gheorghe Bejan.

"Era băiat cuminte, dar era lipsit de părinţi, au decedat ei. El a venit aici la un sătean şi a dat foc la casă", a spus un bărbat.

"Când era mai mic, era mai cuminte, dar după ce a crescut, lumea spunea că era un tălhar, un bandit. Eu cu el nu am avut probleme, nu mi-a făcut nimic", a afirmat un alt bărbat.

"Aşa a fost educat de părinţi. După ce a rămas fără părinţi, a apucat calea asta greşită. Am auzit că a furat, mai multe trăsnăi a făcut el", a menţionat un alt bărbat.

Oamenii legii spun că în ultimii trei ani minorul se afla într-un Centru de plasament din raionul Orhei, de unde a fugit de nenumărate ori.

"Din magazine fura produse alimentare pentru a se alimenta, din biserici mijloace băneşti la fel pentru necesităţile proprii, iar automobile pentru a se deplasa dintr-un punct în altul", a declarat Adrian Cîrlan,  ofiţer superior din cadrul direcţiei Combaterea Crimelor Grave a INI.

Potrivit poliţiştilor, minorul riscă să stea cinci ani după gratii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu