Are 151 de kilograme, dar îşi doreşte o siluetă perfectă. Cum luptă cu obezitatea o femeie din Capitală

Embed:

În timp ce unele femei duc o luptă dură cu kilogramele în plus, sunt persoane pentru care fiecare gram adăugat la masa corporală este o adevărată victorie. Pe oricare parte a baricadei s-ar afla, drumul spre un corp frumos şi sănătos este pavat cu ore de sport şi alimentaţie corectă.

De Ziua Mondială a Obezității ne convingem încă o dată că nu există nicio piedică pentru cei care vor să arate altfel. 

Pe Aliona Efrosie am găsit-o în sala de sport. Acum cântărește 151 de kilograme și vrea să dea jos 81 de kilograme

Și-a propus să slăbească, deoarece problemele de sănătate se înmulțeau.

"Tensiunea, inima, am avut şi zahăr, dar după ce mănânc aşa mai sănătos, zahărul a scăzut cât de cât şi eu mă simt mai bine”, a mărturisit femeii. 

Eforturile Alionei au depășit aşteptările antrenoarei.

"Timp de o săptămână a dat jos 9 kilograme. Îi este sigur că complicat la antrenamente să execute toate exerciţiile. De asta, pentru ea, mai arăt câteva alte exerciţii care nu sunt periculoase pentru centurile ei", a precizat  Alina Poleanscaia, instructorul sportiv al femeii.

Soţul şi feciorul îi sunt alături în această provocare:

"Nu e atât de pufoasă, cât nu rău arată. Asta e o problemă comună şi noi vrem cu toţii ca să fie mai bine decât a fost."

Xenia Egnatova are altă problemă. Îşi doreşte să adauge câteva kilograme. În urma unei diete greșite, tânăra de 20 de ani a ajuns să cântărească 44 de kilograme:

"Mă uitam în oglindă, mai întrebam prietenii cum arăt, şi dacă am prieteni foarte buni, mi-au spus că trebuie puţin să mă modelez. Eram mult mai plată. Eram mult prea slabă şi vroiam să am şi fese frumoase."

După luni de antrenamente și alimentaţie corectă, Xenia a reuşit să pună pe ea primul kilogram.

Pentru a preveni obezitatea, nutriționiștii recomandă să fie consumate cinci mese pe zi și cel puțin doi litri de lichide.

"Trebuie să fie combinată proteina de origine animalieră cu glucidele de origine vegetală. Prăjelele sunt dăunătoare şi duc chiar la cancer. De aceea modul de preparare trebuie să corespundă condiţiilor cum ar fi fierbere, la aburi, la cuptor", a precizat nutriţionista Galina Tomaş. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu