Arderea anvelopelor în Noaptea Învierii, INTERZISĂ. Oamenii care nu respectă legea riscă AMENZI USTURĂTOARE

Embed:

Persoanele care vor aprinde ruguri în Noaptea Învierii riscă să fie amendate cu mii de lei.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pentru poluarea aerului atmosferic, persoanele fizice vor fi amendate cu până la 3.000 de lei, iar persoanele juridice vor trebui să plătească o amendă de până la 25.000 de lei, cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.

Potrivit specialiştilor, la arderea liberă a anvelopelor în atmosferă se emană 23 de substanţe chimice periculoase, dintre care opt sunt cancerigene. Printre acestea se numără monoxidul de carbon, oxizi de sulf și de azot, dioxine, furani, metale grele, benzen şi hidrocarburi aromatice policiclice.

Totodată, respirarea fumului negru este nocivă şi cauzeză bronşită, astmă, intoxicaţii pulmonare sau boli ale sistemului nervos. Dioxinele se acumulează în plante, în ţesuturile animalelor, peştelui şi a omului.

În funcţie de caracteristica şi direcţia vântului, substanţele dăunătoare pot fi dispersate pe calea aerului la distanţe mai mari de 160 km.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu