"Arborarea drapelului bicolor nu reprezintă o profanare a drapelului de stat. Este o luptă politică"

Embed:

Arborarea drapelului bicolor roşu-albastru nu reprezintă o profanare a drapelului de stat, ci un element de luptă politică. Cel puţin aşa consideră analistul politic Igor Boţan. Potrivit expertului, comuniştii storc profituri politice din această situaţie. Totodată, Boţan spune că, prin arborarea bicolorului, PCRM nu contestă simbolica de stat, dar faptul că AIE a ajuns la guvernare prin uzurparea puterii de stat. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea Fabrika.

"Arborarea drapelului bicolor nu este profanarea drapelului de stat, ci un element de luptă politică. Expresia politică a ceea ce face PCRM nu e contestarea simbolicii de stat, dar faptul că actuala guvernare este lipsită de legitimitate. Ceea ce face PCRM este un truc din care se storc profituri politice", a declarat Igor Boţan.

În context, analistul este de părere că, cei care vor avea de câştigat de pe urma acestul conflict, sunt comuniştii. "Conflictul se va termina cu o mică victorie a PCRM. AIE trebuie să facă în aşa mod, încât această gâlceavă să fie dată uitării cât mai repede. Legea a fost încălcată, dar situaţia poate fi reparată prin anularea deciziilor Comisiilor locale respective, şi nicidecum prin deschiderea dosarelor penale", opiniază expertul.

Igor Boţan mai spune că PCRM a recurs la arborarea bicolorului pentru a demostra că în Republica Moldova a fost uzurpată puterea de stat. "De ce PCRM a recurs la această acţiune? Ei consideră că în Republica Moldova a fost uzurpată puterea de stat. Asta este ceea ce cred ei, ce spun, şi, în consecinţă, ei arborează un drapel care îi reprezintă".

Amintim că Procuratura Generală a pornit cinci dosare penale pentru arborarea drapelului bicolor roşu-albastru în raioanele Soroca, Basarabeasca, Criuleni, Edineţ şi Cimişlia. Procurorii au contestat deciziile consilierilor locali de a arbora acest drapel, utilizat de Partidul Comuniştilor la acţiunile de protest, pe clădirile instituţiilor de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu