ARBI a pus sechestru pe bunuri în valoare de 5 milioane de lei

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale a aplicat, săptămâna trecută, sechestru pe bunuri în valoare de peste 5 milioane de lei în baza delegaţiilor procurorilor, iar de la începutul anului, valoarea bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 3 miliarde de lei.

11 persoane sunt arestate în dosarele CNA, dintre care şapte se află în penitenciare, trei în arest la domiciliu şi una în izolator.

Potrivit CNA, săptămâna trecută, Direcţia analitică a efectuat 9 analize operaţionale pe cauze penale şi este în proces de elaborare a 3 studii strategice. Direcţia legislaţie a efectuat expertiza anticorupţie pe marginea a 19 proiecte de legi şi a elaborat 15 avize.

Totodată, au fost înregistrate 1.230 de materiale în cancelaria Centrului, dintre care 58 sunt petiţii. La linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 36 de apeluri, cinci din ele fiind de competenţa CNA.

19 activităţi au fost desfăşurate de către Direcţia educaţie anticorupţie a CNA, iar săptămâna curentă vor avea loc alte 14 instruiri pentru funcţionarii publici. De asemenea, a fost lansată campania de sensibilizare "Dacă ai dat, dacă ai luat" care se va desfăşura în 7 localităţi, începând cu săptămâna curentă.  

În perioada vizată, au fost eliberate 135 de caziere de integritate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu