Arabia Saudită va investi 64 de miliarde de dolari în industria de divertisment în următorii zece ani

Arabia Saudită va investi 64 de miliarde de dolari în industria de divertisment în următorii zece ani, a anunţat, joi, şeful Autorităţii pentru divertisment general, Ahmad bin Aqeel al-Khatib, transmite AFP.

Anunţul a fost făcut într-o perioadă în care Arabia Saudită îşi continuă programul de reforme sociale şi economice.

Ahmad bin Aqeel al-Khatib a declarat că suma va fi asigurată atât de guvern, cât şi din surse private.

La începutul acestei săptămâni, acelaşi oficial a anunţat că sunt programate peste 5.000 de evenimente de profil pentru anul 2018.

"Ne ocupăm de construirea infrastructurii", a adăugat Khatib, menţionând că deja s-a pus piatra de temelie pentru o sală de spectacole de operă. "Veţi vedea o schimbare reală (în sector, n.r.) până în 2020", a mai spus acesta.

În ultimele luni, Arabia Saudită a organizat concerte, un festival Comic-Con şi o celebrare a zilei naţionale la care au participat şi femei şi în timpul căreia oamenii au dansat pe străzi, în premieră, în acorduri de muzică electronică.

Prinţul saudit Mohammed bin Salman s-a angajat să modernizeze regatul şi să aducă o interpretare mai deschisă şi mai tolerantă a islamului. Au fost luate deja nişte măsuri pentru a relaxa restricţiile sociale din ţară, prin reducerea rolului poliţiei religioase şi prin permiterea concertelor publice. În plus, femeile vor avea dreptul să şofeze începând din 2018, scrie mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu