Arabia Saudită nu ar fi ordonat uciderea lui Khashoggi fără protecţia Statelor Unite

Preşedintele iranian, Hassan Rouhani a declarat astăzi că Administraţia din Arabia Saudită nu ar fi ordonat uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi fără protecţia Statelor Unite.

"Nimeni nu şi-ar fi imaginat că în zilele noastre, în noul secol, am putea fi martori la o crimă astfel organizată, că un sistem ar putea plănui o crimă atât de oribilă. Nu cred că o ţară ar fi îndrăznit să comită o astfel de crimă fără protecţia Statelor Unite", a declarat Rouhani.

La rândul său, preşedintele SUA, Donald Trump, a calificat modul în care Arabia Saudită a gestionat situaţia după moartea jurnalistului Jamal Khashoggi drept una din "cele mai proaste muşamalizări din istoria muşamalizărilor".

Jamal Khashoggi era editorialist al cotidianului american The Washington Post şi îl critica pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Acesta a fost declarat dispărut în data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-şi depune documentele de căsătorie şi nu a mai ieşit.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu