"Ar putea şi să te omoare!" Mai multe gospodării din raionul Strășeni, ținta hoților

Embed:

Trei gospodării din satele Codreanca şi Pănăşeşti din raionul Străşeni au rămas, nopţile trecute, fără porţi. Hoţii au luat doar porţile din fier forjat. Ţinta infractorilor au fost casele nesupravegheate.

"Ne-am trezit dimineaţa la ora 06:00 şi ne-am uitat că poarta nu-i. Am crezut că cineva a deschis poarta, când ne-am apropiat nu erau. Mi-am dat seama că au fost încărcate şi duse", a spus un locuitor al satului Codreanca, raionul Străşeni.

Bărbatul a adăugat că porțile, care au fost montate acum doi ani, costau peste 15 mii de lei.

"Nu s-a auzit nimic. Se vede că au venit întâi şi au scos-o şi apoi au luat-o. Să fi fost sudate nu se întâmpla asta, dar ele nu au fost sudate şi ei le-au scos", a precizat el.

Fără porţi a rămas şi o familie din satul Codreanca. Proprietarii casei sunt plecaţi peste hotare, iar locuinţa lor se află în construcţie.

După cele două cazuri de furt, şi celorlalţi localnici le este frică că vor deveni victime ale hoţilor:

 "Cum să nu-ţi faci griji. Dacă se fură poarta intă cine vrea". 

"Bărbatul stă la pat, noi două femei în casă, ne facem griji. Poate să te omoare în casă nu numai să-ţi fure poarta".

Acum două zile, şi o familie din satul Pănăşeşti, raionul Străşeni, a fost jefuită. Poliţiştii au deschis trei dosare penale pentru furt. Anchetatorii nu exclud că ar fi vorba despre aceeaşi infractori.

"Până la moment, încă nu sunt stabiliți, identificați făptuitori.Se întreprind acțiuni în vederea depistării bunurilor sustrase și a făptuitorului. Suntem încă la faza de acumulare a probelor şi materialelo probatorii, dacă este vorba sau nu de un grup criminal", a declarant Victor Braghiș, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţie Străşeni.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, hoţii de porţi riscă să stea 4 ani după gratii.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu