Ar putea fi cercetată. Avocata Ana Ursachi ar fi divulgat secrete de stat

Embed:

Avocata Ana Ursachi ar putea fi cercetată pentru divulgarea secretului de stat, în dosarul în care îi asigură apărarea fostului şef-adjunct al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Petru Bîrcă, învinuit de abuz de serviciu şi imixtiune în actul de justiţie. Asta după ce today.md a intrat în posesia unei petiţii expediate Procuraturii Generale de către Serviciul de Informaţii şi Securitate. 

Din acest document reiese că Ursachi a influențat una dintre părțile vătămate din acest caz şi ar fi ridicat dosarele celorlalți deținuți, care figurează ca victime în dosarul lui Bîrcă și erau sub protecția martorilor.

SIS a fost sesizat în legătură cu posibilele abateri de către deținuții implicați în dosar.

În replică, Ana Ursachi a confirmat autenticitatea scrisorii, însă respinge toate învinuirile.

Ea spune că a avut acces la dosare doar în cadrul şedinţelor publice de judecată. În martie 2013, Procuratura Generală a pus sub învinuire 15 angajaţi ai Departamentului Instituţiilor Penitenciare. Aceştia sunt învinuiţi că ar nu ar fi asigurat securitatea mai multor deţinuţi, care au coooperat în cadrul anchetei privind activitatea unei grupări criminale condusă de Vladimir Moscalciuc, alias Makena.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu