Aproximativ şase mii de oameni îşi pierd viaţa anual în Uniunea Europeană ca urmare a accidentelor legate de locul de muncă, informează Eurostat

Embed:

Aproximativ şase mii de oameni îşi pierd viaţa anual în Uniunea Europeană ca urmare a accidentelor legate de locul de muncă, informează Eurostat. În acelaşi timp, Organizaţia Internaţională a Muncii estimează că aproximativ 160 de mii de lucrători din UE mor în fiecare an ca urmare a bolilor profesionale.

Se estimează că, la fiecare trei minute şi treizeci de secunde, în Uniunea Europeană o persoană moare din cauze legate de securitatea la locul de muncă. Peste 80 la sută din accidentele mortale au loc la întreprinderile mici şi mijlocii.

Mediul de lucru se află într-o continuă schimbare, ca urmare a introducerii de noi tehnologii, dar şi a condiţiilor economice, sociale şi demografice. Peste 3.000 din accidentele mortale la locul de muncă au loc în domeniul agriculturii. În domeniul construcţiilor, aproximativ 1.300 de lucrători sunt ucişi în fiecare an.

Aproape 15 la sută din angajaţii sectorului educaţiei din Europa au suferit abuzuri fizice sau verbale la locul de muncă. Aproximativ 80 la sută din lucrătorii din orice domeniu suferă de afecţiuni ale zonei lombare. O treime din salariaţii din Uniunea Europeană sunt expuşi unui nivel ridicat de zgomot la locul de muncă. Unul din patru lucrători sunt afectaţi de stresul legat de muncă. Tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani au şanse cu 50 la sută mai mari de a fi răniţi la locul de muncă, decât lucrătorii mai experimentaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu