Aproximativ 40 de instituţii medicale din ţară vor primi bani pentru utilaje moderne

Embed:

Aproximativ 40 de instituţii medicale vor primi finanţare din fondul de dezvoltare şi modernizare al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. Banii urmează să fie utilizaţi pentru dotarea spitalelor cu utilaj medical modern.

Pentru obţinerea finanţării de la CNAM au concurat 60 de proiecte depuse de 56 de instituţii medico-sanitare publice din ţară. Astfel, comisia de selectare a desemnat câştigătoare: 4 proiecte în cadrul asistenţei medicale primare de dotare cu echipament complex radiografic digital.

Alte 18 proiecte vor fi implementate în cadrul instituţiilor de nivel secundar, care vor fi dotate cu echipament chirurgical mini-invaziv şi 17 proiecte în cadrul instituţiilor de nivel terţiar. Acestea vor beneficia de generatoare de oxigen medical. În acest an, fondul de dezvoltare constituie aproape 80 de milioane de lei sau cu 0,5 la sută mai mult decât în anii precedenţi.

În 2011, 33 de spitale au primit bani din fondul de dezvoltare al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. Aminitim că săptămâna trecută, Parlamentul a aprobat o Lege prin care banii din fondul de rezervă al CNAM a fost deblocat.

În prezent, pe acest cont sunt 430 de milioane de lei, bani acumulaţi timp de şapte ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu