Aproximativ 300 de turişti, blocaţi timp de cinci zile din cauza vremii nefavorabile într-un oraş situat lângă Muntele Everest

Aproximativ 300 de turişti, majoritatea străini, au fost blocaţi timp de cinci zile din cauza vremii nefavorabile într-un mic oraş situat lângă Muntele Everest, au declarat marţi oficiali, informează agerpres.ro.

Condiţiile meteorologice pe aeroportul Tenzing-Hillary din oraşul Lukla, lângă Everest, s-au înrăutăţit vineri, obligând companiile aeriene să anuleze zboruri, a declarat Rohit Karna, controlorul traficului aerian.

"Sâmbătă au avut loc doar cinci zboruri. Au existat încercări ca pasagerii să fie transportaţi cu ajutorul elicopterelor, dar vremea nu este favorabilă pentru asta", a spus el pentru dpa.

Oraşul Lukla, o poartă de intrare spre regiunea Everest, se află la o altitudine de 2.800 de metri.

Pabitra Karki, preşedintele Asociaţiei Operatorilor Aerieni, a declarat că patru elicoptere care transportau pasageri din regiune către capitala Kathmandu au fost forţate să aterizeze în zone din apropierea oraşului din cauza vremii nefavorabile.

Mii de turişti străini vizitează Nepalul în toamnă, din septembrie până în noiembrie, şi primăvara din aprilie până în mai.

Lasă un comentariu