Aproximativ 2.000 de denumiri de medicamente nu au fost încă incluse în Catalogul de Preţuri

Embed:

Aproximativ 2.000 de denumiri de medicamente nu au fost încă incluse în Catalogul Naţional de Preţuri. Asta deoarece mulţi producători nu doresc să micşoreze preţurile. Ministrul Sănătăţii spune că, în asemenea situaţie, vor negocia cu alţi producători.

Ministrul Sănătăţii spune că nu va modifica formula de reevaluare a preţului medicamentelor.

Mulţi producători din CSI îşi motivează refuzul prin rulajul mic al medicalentelor în Republica Moldova, prin mărirea preţurilor la resursele energetice în ţările lor, dar şi ar mai fi un motiv.

Ministerul spune că va continua să negocieze cu producătorii un preţ convenabil. Dacă, însă, nu vor ajunge la un acord, atunci va căuta alţi producători, inclusiv din ţară.

Mai mult, pentru ca preţurile la a medicamente să scadă, Guvernul a propus excluderea TVA la produsele farmaceutice de producţie locală. În ceea ce priveşte medicamentele compensate, numai 40 la sută din ele se regăsesc în Catalog Naţional de Preţuri. Reprezentanţii Ministerului spun că, în medie, preţul de producător la medicamentele înregistrate în Catalogul s-a micşorat cu 30 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu