Apropiata vizită a ministrului Apărării, Eugen Sturza, la NATO este salutată de alianţă

Apropiata vizită a ministrului Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza, la NATO este "un semnal important" pentru consolidarea parteneriatului Republicii Moldova şi NATO. De această părere este purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

"Este un semnal important şi care este normal într-un parteneriat ca acesta pe care îl avem cu Republica Moldova, care este un parteneriat de lungă durată şi pe care sperăm să-l întărim. Ne bucurăm că domnul ministru intenţionează să înceapă activitatea cu o vizită la Bruxelles", a spus reprezentanta NATO într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Ea a precizat că "Parteneriatul Republicii Moldova cu NATO este într-adevăr de lungă durată".

Potrivit ei, în acelaşi timp, Republica Moldova contribuie la siguranţa Europei: "De exemplu, Moldova participă la operaţiunea noastră de menţinere a păcii în Kosovo, cu trupe, care sunt foarte profesioniste şi aduc într-adevăr un aport important la ceea ce facem acolo".

Reprezentanta NATO a comunicat că pasul următor în cooperare este deschiderea Biroului de legătură de la Chişinău.

"Acesta este deja funcţional, pentru că şefa biroului este deja la Chişinău, din primăvară şi-a început acest mandat şi deschiderea fizică a biroului se va face în luna decembrie. Pot să vă asigur că nu este vorba nici de rea-voinţă de-o parte sau de alta şi nici de întârzieri voite, dar trebuie să avem în vedere că avem anumite proceduri financiare care trebuie respectate, pentru că, până la urmă, e vorba de fonduri publice NATO, care sunt girate cu foarte mare atenţie de cele 29 de ţări membre ale Alianţei", a evidenţiat Lungescu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu