APROBAT în Parlament: Mesajele electorale în incinta secțiilor de votare, INTERZISE în ZIUA ALEGERILOR

În ziua alegerilor, mesajele electorale în incinta secțiilor de votare vor fi interzise. Parlamentul a votat modificarea unor acte legislative în acest sens, în lectură finală.

Potrivit proiectului, va fi modificat articolul din Codul electoral prin care se exclude ziua tăcerii, iar în ziua alegerilor nu se va admite nici un fel de agitație electorală în incinta secției de votare. 

Totodată, noile reglementări vor fi incluse și în Codul contravențional. Astfel, continuarea, în ziua votării, a mesajelor electorale sau agitației pentru susținerea referendumului în incinta secției de votare și în localul votării se va sancţiona. Amenda aplicată persoanelor fizice va fi de la 750 la 1.500 de lei, iar cea pentru persoanele cu funcţie de răspundere sau candidat electoral va fi de la 1.750 la 2.500 de lei.

Noile reglementări prevăd că în cazul în care referendumul republican se organizează în aceeași zi cu alegerile parlamentare, circumscripțiile electorale și consiliile electorale se formează potrivit acelorași criterii.

Proiectul a fost votat, în lectură finală, de către 53 de deputați din cei prezenți la ședință.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu