Aproape TREI MILIOANE de pasageri au trecut prin Aeroportul din Chişinău în 2019. Cifra e mai mare decât întreaga populaţie a Republicii Moldova

Embed:

Aproape 3 milioane de pasageri au trecut prin Aeroportul Internaţional Chişinău în 2019. Numărul e mai mare decât întreaga populaţie a Republicii Moldova. Statistica arată că fluxul e în creştere faţă de anul trecut cu aproape 167 de mii de oameni. Diferenţa e şi mai mare faţă de anul 2017, când erau doar 2 milioane 735 de mii de pasageri. Printre motive se numără diversificarea destinaţiilor aeriene şi îmbunătăţirea confortului în incinta aeroportului.

Moldovenii spun că preferă avionul deoarece e cel mai rapid şi cel mai sigur mijloc de transport.

”Pentru că e mult mai ușor, mult mai scurt. Suntem niște oameni ocupați, nu avem timp să călătorim cu mașina sau cu trenul. Avionul categoric e mult mai comod. Pentru timp, pentru faptul că e mult mai comod și mai puțin periculos”.

”E mai repede, mai simplu, mai ușor. Pentru că cu mașina nu poți, e mai greu. Mult timp. Aceasta mă motivează”.

Alţii spun că aleg avionul şi pentru confortul oferit de aerogară.

”Aici este wi-fi, poți să-ți încarci telefonul sunt şi cafenele. Totul este confortabil. Totul este bine. Îmi place totul și e cald. Vara e răcoare, iarna este cald. Îmi convine.”

”Contează şi preţul. Aeroportul nostru e printre cele mai interesante și aranjate pe care le-am văzut. Aici totul îmi place, este wi-fi. Cafenelele sunt aranjate bine. Despre înregistrări, nici nu poate fi vorba. Este atât de frumos, multe culori, totul este curat, nou, îngrijit.”

”Prefer să călătoresc cu avionul, deoarece în primul rând economisim timp. Aeroportul s-a schimbat, demult nu am fost acasă, este cu mult mai confortabil. Au făcut parcare. Toate condițiile sunt. Este cald. Poți să mergi să mănânci ceva.”

Numărul pasagerilor care au trecut prin Aeroportul Internaţional Chişinău este mai mult decât dublu faţă de perioada de dinaintea modernizării infrastructurii şi concesionării acestui obiectiv. În 2013, când aerogara era încă administrată de stat,  nu erau mai mult de 1,3 milioane de pasageri.

În 1999, prin Aeroportul Internaţional Chişinău au trecut doar 200 de mii de călători, ceea ce înseamnă că în 2 decenii fluxul s-a majorat de 15 ori.

În prezent, 19 companii aeriene operează zboruri regulate şi charter prin Aeroportul Internaţional Chişinău spre 40 de destinaţii din întreaga lume. Anul trecut, au fost deschise şapte curse noi spre Doncaster, Dortmund, Meminghen , Praga, Friedrichschafen, Londra şi Nisa.

loading...

Lasă un comentariu