Aproape şapte milioane de lei vor ajunge la 36 de familii din Otaci, rămase pe drumuri după ce blocul în care locuiau s-a prăbuşit

Embed:

Guvernul a alocat, astăzi, aproape şapte milioane de lei pentru locatarii celui de-al doilea bloc de la Otaci, aflat în vecinătatea imobilului care s-a prăbuşit.

Astfel, alte 36 de familii care s-au pomenit fără un acoperiş deasupra capului, urmează să-şi cumpere locuinţe noi. Asta după ce specialiştii de la Universitatea Tehnică au anunţat că blocul nu poate fi locuit pentru că prezintă pericol. 

Anterior, Executivul a alocat aproape 9 milioane de lei pentru locuitorii blocului , unde o scară s-a prăbuşit şi alta a fost demolată. În medie, câte aproximativ 250 de mii de lei sau câte 12 mii 500 de euro pentru fiecare din cele 35 de familii.

Sinistraţii au spus că suma este prea mică pentru a-şi putea cumpăra o nouă locuinţă şi mai cu seamă alte bunuri necesare pentru un trai decent.

În data de 19 iunie, o scară cu 18 apartamente dintr-un bloc de locuit din Otaci s-a prăbuşit. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, întrucât oamenii au fost evacuaţi la timp, atât din blocul avariat cât şi din clădirea vecină.

Lasă un comentariu