Aproape de un RĂZBOI NUCLEAR! Decizia care pune "gaz pe foc" în conflictul Rusiei cu Occidentul

Războiul declarațiilor dintre Rusia și statele occidentale tocmai a trecut la un alt nivel: încep amenințările cu un război nuclear, scrie Obiectiv.info.

Postul german de televiziune ZDF a relatat, ieri, că Statele Unite ale Americii intenţionează să amplaseze aproximativ 20 de bombe nucleare de tipul B61-12 la baza aeriană din oraşul german Büchel, în sud-vestul Germaniei.

"La 25 de ani de la reunificarea Germaniei, în Renania-Palatinat vor fi instalate din nou bombe atomice", a transmis ZDF. Informaţia privind instalarea acestor bombe în Germania ar fi confirmată de documente conexe bugetului SUA.

Deși în 2010 Bundestagul a votat retragerea armelor nucleare de pe teritoriul Germaniei, acest lucru nu s-a întâmplat, iar bombele care au rămas din perioada războiului rece în Germania vor fi înlocuite cu altele moderne. Pregătirile pentru desfăşurarea lor vor începe în zilele următoare.

În același timp, deputatul SPD, Thomas Hitschler, un cunoscător al problemelor de apărare, a declarat că, în următorii ani, guvernul de la Berlin intenţionează să aloce 112 milioane de euro pentru dezvoltarea bazei aeriene din Büchel.

Desfăşurarea de elemente ale arsenalului nuclear tactic al SUA pe teritoriul Europei este luată în considerare în planificarea militară a Rusiei, a declarat, pentru postul de televiziune ZDF, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"Prezenţa de elemente ale arsenalului american nuclear non-strategic în Europa este luată în calcul în planificarea noastră militară. Totodată, o analiză complexă a situaţiei arată că reprezintă un pericol sporirea potenţialului NATO şi atribuirea de funcţii globale acestui potenţial realizate prin încălcarea normelor de drept internaţional, precum şi apropierea infrastructurii militare a ţărilor-membre ale NATO de frontierele Federaţiei Ruse", a afirmat Zaharova, răspunzând la întrebarea dacă Rusia vede în armele nucleare americane un pericol la adresa securităţii naţionale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu