Aproape 3.000 de persoane au fost deja examinate în cadrul campaniei Un doctor pentru tine

Embed:

Aproape 3.000 de persoane au fost deja examinate în cadrul campaniei Un doctor pentru tine. Despre acest lucru a anunţat premierul Pavel Filip. 

"Aproape 3.000 de persoane au fost deja examinate în cadrul campaniei #undoctorpentrutine, o inițiativă la care țin mult. Mulțumesc medicilor care merg în satele noastre și aduc sănătate. Săptămâna trecută 2 femei din Criuleni au fost salvate la timp de infarct de doctorii noștri, în cadrul campaniei. Vă îndemn să faceți controale regulate, ca să rămâneți sănătoși", a anunţat premierul Filip într-o postare pe Facebook. 

În perioada 2-9 august curent, echipele mixte de specialiști, formate din medici endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi au mers în 12 raioane, unde au examinat 1.067 de persoane.

Totodată, 127 de copii din raionul Hâncești au fost consultați gratuit de stomatologi, iar la 53 le-au fost acordate servicii de profilaxie și sanare.

În aceeași perioadă, 1. 755 de persoane au făcut screening pulmonar. Două autospeciale dotate cu instalații radiologice s-au deplasat la Criuleni și Fălești pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

Săptămâna viitoare echipele de medici vor merge la Cahul și Cantemir.

PUBLIKA.MD aminteşte că peste 100 de medici merg în localităţile din ţară și oferă investigații medicale gratuite cetăţenilor. Din echipele mobile fac parte cardiologi, neurologi, endocrinologi sau oreliști.

Campania Un doctor pentru tine, lansată de Guvern la iniţiativa premierului Pavel Filip, are drept scop prevenirea problemelor de sănătate ale oamenilor de la sate.

Grupurile de medici au fost constituite în funcţie de frecvența maladiilor şi de solicitările pacienţilor. În sate ajunge şi echipament special pentru efectuarea radiografiilor, dar şi pentru depistarea cancerului.

De asemenea, în localități merg și stomatologi pentru a consulta şi trata copiii.

Doctorii se deplasează în sate conform unui grafic, care este plasat pe site-ul ministerului Sănătăţii.

În perioada 2 -15 august, medicii vor examina locuitori din raioanele Criuleni şi Făleşti. Campania se va încheia la sfârşitul anului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu