Aproape 200 de protestatari au fost reţinuţi la Hong Kong

Embed:

Aproape 200 de protestatari au fost reţinuţi la Hong Kong, după o noapte în care manifestanţii au refuzat să plece din centrul financiar al metropolei. Jumătate de milion de oameni au ieşit pe străzile Hong Kong-ului pentru a  cere  mai multă democraţie în regiunea autonomă.

Manifestaţiile au fost reluate azi dimineaţă. Oamenii au încercat să blocheze traficul în centru financiar al Hong Kongului. Protestatarii s-au confruntat cu forţele de ordine.

Oamenii sunt nemulţumiţi de implicarea Beijingului în afacerile Hong Kongului și de faptul că doar candidații nominalizați de capitala chineză pot participa la alegeri.

"În mod sigur, noi toţi ne-am adunat aici pentru a lupta pentru democraţie, pentru vot universal. Suntem aici pentru a ne cere dreptul de a vota pentru cine vrem noi să conducă Hong Kong-ul", a spus o persoană.

În urma unui referendum informal, peste 800.000 de oameni au votat pentru o mai mare democrație în regiune. Hong Kong-ului i-a fost acordat statut de autonomie în urma acordului de predare a fostei colonii britanice Chinei, în 1997.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu