Aproape 100 de soldați , masacrați într-un raid efectuat asupra unei baze militare

Un număr de 89 de soldaţi din Niger au fost ucişi în timpul unui atac efectuat de către un grup de militanţi asupra unei baze militare situaţia în vestul ţării, în apropiere de graniţa cu Mali.

Este al doilea atac efectuat asupra unei baze militare din vestul Nigerului doar în ultima lună. În decembrie, alţi 71 de soldaţi au fost ucişi într-un raid similar. Iar în noiembrie, 50 de militari au fost omorâţi într-un atac asupra unei baze situate în nord-estul statului Mali.

Ca urmare a atacului, autorităţile din Niger au decretat trei zile de doliu naţional.

Niger se află într-o zonă extrem de instabilă, fiind pracatic înconjurat de state parţial neguvernate: Libia, Mali şi într-o oarecare măsură şi Nigeria. În cazul de faţă, însă, problematic este Mali, o ţară cuprinsă de o instabilitate profundă de câţiva ani şi care al cărui teritoriu (mai ales cel nord-estic) se află sub controlul guvernului doar pe hartă.

Este, de asemenea, al treilea masacru din ultimele săptămâni din regiune. În urmă cu câteva săptămâni, cel puţin 50 de persoane au fost ucise, în Chad, în apropierea graniţei cu Nigeria, de membri grupării teroriste Boko Haram deghizaţi în comercianţi, scrie b1.ro

loading...

Lasă un comentariu