Aproape 100 de copii din satele inundate vor învăţa la gimnaziile din localităţile vecine

Embed:

Prima zi de şcoală a fost una neobişnuită pentru elevii din satele care au avut de suferit în urma inundaţiilor. După ce apele au înghiţit două gimnazii din raionul Hânceşti, aproape o sută de copii din Cotul Morii şi Sărăteni au mers la şcolile din satele vecine. Cu toate acestea, elevii par trişti, ei spun că nu au uitat şcoala din satul natal.

După o vară de coşmar, astăzi în zona inundată a fost sărbătoare. Acum o lună nimeni nu credea că pe întâi septembrie, în şcoala care a adăpostit 150 de sinistraţi, va suna primul clopoţel. Alături de copii din sat, la şcoala din Obileni vor învăţa încă 88 de elevi din Cotul Morii şi Nemţeni. Totuşi, copiii nu au uitat şcoala din satul natal.

Părinţii sunt mulţumiţi. Mai ales că oamenii cu suflet mare i-au ajutat să cumpere toate rechizitele şcolare.

Există însă şi anumite temeri, nesiguranţa în ziua de mâine. Unii cred că autobuzul oferit de stat pentru transportarea copiilor va dipărea într-o bună zi.

Potrivit premierului Filat, construcţia unei şcoli pentru sinistraţii din Cotul Morii şi Sărăteni va începe în primăvara anului viitor. Aceasta va fi ridicată pe dealul de lângă Leuşeni, unde recent a început construcţia unui nou sat.

loading...

Lasă un comentariu