Aproape 100 de copii din Capitală au învățat cum fructele pot fi folosite şi în limbajul de programare

Embed:
Fructele pot fi folosite şi în limbajul de programare. Acest lucru l-au dovedit aproape 100 de copii de la un centru IT din Capitală, care au pus în practică un experiment, iar rezultatul a fost pe măsură. Pentru asta au folosit un fruct, un laptop şi un fir care a făcut conexiunea între cele două elemente. Participanţii au mai învăţat cum să creeze o pagină web şi cum să construiască roboţi.

Timp de câteva ore, copiii şi-au perfecţionat cunoştinţele la cursul teoretic, apoi au trecut la ceea ce le place mai mult - lecţii practice.

"Noi ne-am conectat la un cip care este conectat la calculator şi acum noi nu ne folosim de săgeţi, dar ne folosim de fructe."

"Noi trebuie să lucrăm în echipă şi acestea sunt ca nişte butoane. De exemplu, eu sunt sus, iar ea e stânga."

Bogdan are doar opt ani, dar a învăţat cum să construiască şi să pună în funcţiune un robot.

"Aici facem un robot cu senzor de mişcare. I-am făcut partea de bază, i-am pus un motor. Nu este foarte greu, trebuie doar să te uiţi atent şi să asculţi de profesor."

Copiii spun că astfel de cursuri îi ajută să îşi diversifice cunoştinţele, iar unii chiar se gândesc la o carieră în IT pentru viitor.

"Astăzi încerc să formez un site în HTML. Această temă am învăţat-o la început de programare şi mi se pare destul de uşor."

Micii curioşi au fost ghidaţi de mentori.

"Cel mai simplu este să devenim prieteni ca să le explici pe exemple practice sau să asociezi. De obicei noi învăţăm prin asociere pentru că copiii au o imaginaţie bogată şi atunci când asociem de exemplu HTML cu corpul uman, ei înţeleg mai simplu." , a spus Mihaela Rusanovschi, mentor.

Organizatorii spun că scopul lor este de a face domeniul IT mai atractiv.

"L-am iniţiat ca să aducem copiii să experimenteze o oră de programare. De fapt asta şi este scopul evenimentului, toţi copii de la vârsta de 6,7 ani până şi ami mari să încerce să programeze ceva", a zis Veronica Eșanu, organizator.

Prin acest eveniment, Moldova se alătură mișcării globale din cele peste 180 de țări care promovează educația IT. Cursul "Hour of Code" se desfășoară anual cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernul Suediei și Marii Britanii.
loading...

Lasă un comentariu