Apreciere la justa valoare! O sută de femei democrate din raionul Ialoveni au primit diplome de merit pentru atitudinea civică

Moment de recunoştinţă în ajun de 8 martie. O sută de femei democrate din raionul Ialoveni au primit diplome de merit pentru atitudinea civică, manifestată de-a lungul timpului. Printre acestea sunt profesoare, doctoriţe sau specialiste în administrația publică.

Alexandra Borta este profesoară la Liceul Teoretic "Olimp" din satul Costești, raionul Ialoveni. În cei 30 de ani de de când activează, prin mâinile ei au trecut câteva generaţii de copii.

"Lucrez cu femeile de 30 de ani. Întotdeauna, femeile au fost receptive, au acceptat schimbarea și au fost flexibile la schimbare. Procesul educațional este nu atât de simplu, este un proiect foarte greu să lucrezi cu copiii, cu părinții", Alexandra Borta, profesoară.

Iar primarul satului Costești, Natalia Petrea, a fost desemnată Femeia Democrată a anului 2017.

"Sunt onorată de această titulatură pe care mi-au oferit-o colegii, de Femeia Democrată a anului 2018 și, de fapt, aceasta este o mențiune care aparține tuturor femeilor democrate din raionul Ialoveni, care sunt foarte active", spune Natalia Petrea, primarul satului Costești, raionul Ialoveni.

În ajunul Zilei  Internaționale a Femeilor, premiantele au fost felicitate de de colegii de partid.

"Parcurgem împreună un drum deloc ușor . Un drum încununat cu multe evenimente, menite să provoace schimbarea pozitivă. Aceste evenimente necesită curaj, multă muncă, implicare, dedicație,lucruri pe care voi doamnele democrate le-ați oferit mereu și necondiționat",  a spus Ghenadie Sajin, preşedintele organizaţiei teritoriale PDM Ialoveni.

Monica Babuc a vorbit și despre reușitele guvernării, în special în domeniul educației.

"Pașii concreți făcuți acuma, nu pot fi contestați de nimeni. Reformele pe care le-am inițiat în educație, legate de debirocratizarea muncii pedagogului, de cuantificarea orelor de muncă a pedagogilor în școli,  schimbările în curicula școlară, revenirea la acoperirea din buget a cursurilor de formare a pedagogilor. ", a declarat Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

La eveniment au participat 400 de femei democrate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu