Apple și Google au eliminat o aplicație de mesagerie care spiona pentru Emiratele Arabe Unite

Giganții americani Apple și Google au șters din magazinele lor online aplicația de chat ToTok, după ce New York Times a scris că a fost dezvoltată cu scopul de a fi o unealtă de spionaj pentru autoritățile din Emiratele Arabe Unite.

Google a anunțat că aplicația violează politicile sale, iar Apple a spune că investighează acuzațiile, scrie Business Insider. Aplicația de chat a fost analizată de către ofițeri ai serviciilor de securitate din SUA. Potrivit investigației efectuate de către New York Times, aceasta este utilizată pentru supraveghere în masă.

ToTok are doar două luni de când a fost lansată, dar a ajuns deja la milioane de utilizatori. Săptămâna trecută, aceasta a ajuns chiar în topul celor mai descărcate aplicații din SUA, potrivit firmei de cercetare AppAnnie.

Cea mai mare parte a utilizatorilor este din Emiratele Arabe Unite, unde servicii precum Skype sau WhatsApp sunt interzise.

Aceasta este folosită pentru a monitoriza conversațiile, mișcările și chiar relațiile celor care o folosesc. New York Times a mai descoperit că aplicația are legături apropiate cu DarkMatter, o companie de servicii IT cu sediul din Abu Dhabi, care este acum investigată de către FBI, scrie libertatea.net

loading...

Lasă un comentariu