Apple reduce din nou comenzile de iPhone-uri. Care este motivul

Situaţia din cadrul diviziei de smartphone-uri Apple devine din ce în ce mai rea, conform zvonurilor din ultimele săptămâni. Deja compania a redus comenzile către fabricile partenerilor din China pentru modelele iPhone XS şi XR de două ori, crescând în schimb producţia de modele iPhone 8 şi chiar iPhone X, un model care a fost scos din fabricaţie din luna septembrie. Se pare însă că un nou val de reduceri de comenzi începe deja să afecteze şi alte companii din jurul Apple.

Alături de reducerea comenzilor către parteneri, Apple încearcă noi metode pentru a atrage utilizatorii să cumpere modelele iPhone XS şi XR. Compania oferă acum 100 de dolari sub forma unui voucher de cumpărături în cadrul Apple Store pe lângă preţul pe care îl oferea pentru telefoanele mai vechi din programul de buy-back clienţilor din Statele Unite, exclusiv în magazinele sale.

iPhone-urile noi nu par să se vândă foarte bine, iar preţurile ridicate şi îmbunătăţirile minore fiind motivele principale pentru care clienţii nu simt nevoia să facă upgrade de la modelele mai vechi. Probabil că strategia Apple pe piaţa de smartphone-uri se va schimba radical din toamna anului viitor, când este aşteptată o nouă generaţie de telefoane.

O scădere în vânzări pe piaţa de smartphone-uri doi ani la rând probabil că nu va fi foarte bine văzută de investitori, iar dacă este ceva ce Apple pune pe primul plan, acesta este întotdeauna contul din bancă. Astfel, există şansa fie să primim telefoane mai ieftine din partea companiei, fie progrese tehnologice majore pentru următoarele generaţii. Desigur, Apple ar putea să ignore aceste lucruri şi să continue pe calea pe care a pornit încă de anul trecut, când iPhone X a devenit primul smartphone de 1.000 de dolari, scrie go4it.ro

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu