Apple lansează cele mai scumpe modele MacBook Pro de până acum. Ce specificaţii îmbunătăţite vor avea

Noile modele de computere MacBook Pro trebuiau să fie lansate odată cu sistemul de operare macOS Mojave, însă Apple a făcut o surpriză. Astfel, laptop-urile sale ajung cu configuraţiile "la zi", beneficiind de cele mai noi şi mai puternice procesoare de la intel şi de o tastatură nouă, care ar trebui să ofere o experienţă de utilizare mai plăcută, scrie go4it.ro.

La exterior nu s-a schimbat nimic. Noile MacBook Pro-uri sunt realizate folosind aceeaşi carcasă care a debutat în 2016. Diferenţele sunt însă ascunse sub carcasă. De exemplu, tastatura este acum mai silenţioasă decât în trecut. Apple nu doreşte să dezvăluie cum a reuşit să realizeze acest lucru, însă faptul că tastatura produce mai puţin zgomot nu pare să rezolve adevărata problemă a modelului precedent: faptul că tastele pot rămâne blocate. 

Procesoarele de pornire pentru noile dispozitive sunt Intel Core i5 quad-core la 2,3 GHz pentru modelul de 13” (echipat cu GPU Intel Iris Pro 655 şi 128 MB eDRAM) şi Intel Core i7 hexa-core la 2,2 GHz pentru modelul de 15”. 

Alte aspecte au fost de asemenea îmbunătăţite. Există acum opţiuni de stocare SSD de până la 4 TB, până la 32 GB memorie RAM (în trecut limita era de 16 GB). Altă diferenţă notabilă ar fi display-ul care primeşte funcţionalitatea True Tone, asemeni dispozitivelor iOS, temperatura de culoare putând fi ajustată automat în funcţie de lumina ambientală.

Alături de noile MacBook Pro-uri, Apple a prezentat şi câteva accesorii. În primul rând, compania promovează soluţia de GPU extern de la producătorul de echipamente video BlackMagic. Acesta integrează o placă grafică AMD Radeon Pro 580 cu 8 GB memorie, care oferă performanţă îmbunătăţită de 2,8 ori faţă de cipul de pe MacBook Pro de 15” şi de 8 ori faţă de cipul Intel Iris Pro de pe MacBook-ul de 13”. La 700 de dolari, acest dispozitiv nu este o afacere tocmai rea, însă faptul că vorbim despre o unitate închisă, care nu poate fi configurată ar putea dezamăgi o parte din posibilii clienţi.

Cel mai scump model de MacBook Pro care poate fi configurat în acest moment valorează 6.700 de dolari, cu vreo 2000 de dolari mai mult decât cel mai scump model din generaţia precedentă. Apple promite însă performanţe cu mult îmbunătăţite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu