Apple, la un pas de a înregistra cel mai mare profit anual din istoria companiei

Gigantul american Apple se pregăteşte să înregistreze cel mai mare profit anual din istoria companiei, scrie realitatea.net.

Vânzările de telefoane inteligente iPhone au crescut încasările companiei Apple, care se pregăteşte să anunţe în septembrie cel mai mare profit anual înregistrat vreodată.

Gigantul american a câştigat anul acesta fiscal peste 52 de miliarde de dolari. Numai din vânzările de telefoane inteligente iPhone, compania a obţinut la finalul anului trecut un profit de 18 miliarde de dolari.

La rezultatele neaşteptat de bune au contribuit, totodată, şi vânzările de calculatoare şi laptop-uri Mac.

Numai de Crăciun, Apple a vândut peste 74 de miliarde de iPhone-uri, după lansarea ultimului model, ceea ce a asigurat mai bine de un sfert din încasările companiei. În timp ce în primul trimestru al acestui an, s-au vândut alte 61 de milioane de telefoane inteligente. Iar pentru vara aceasta, analiştii se aşteaptă ca Apple să vândă încă 47 de milioane de bucăţi.

Mai mult, compania se pregăteşte să înregistreze vânzări-record odată cu lansarea modelului iPhone 6s. Apple estimează 90 de milioane de precomenzi, înainte de lansarea propriu-zisă.

Cu toate astea, gigantul American trebuie să facă faţa unei concurenţe acerbe, mai ales pe piaţa asiatică, unde are de înfruntat doi mari rivali: companiile Samsung şi Xiaomi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu