Apple îşi protejează şi mai mult clienţii. Ultimul update împiedică poliţia să deblocheze iPhone-urile

În urmă cu doi ani, Apple a ţinut capul de afiş în presa mondială pentru atitudinea sfidătoare faţă de FBI, atunci când autorităţile americane au cerut companiei din Cupertino să le ofere posibilitatea de a debloca iPhone-ul unui suspect care a împuşcat mai mulţi oameni nevinovaţi în localitatea californiană San Bernardino.

iOS a primit astăzi unul dintre ultimele update-uri înainte de lansarea noii verisiuni, iOS 12. iOS 11.4.1 se remarcă doar prin câteva corecturi şi îmbunătăţiri minuscule, însă un lucru sare în ochi, pe lângă celelalte. Apple a inclus posibilitatea de a închide portul de încărcare, la o oră după ce terminalul a fost blocat pentru ultima dată, pentru protecţia suplimentară a datelor, scrie adevarul.ro.

Asta înseamnă că nimeni nu va mai putea folosi dispozitive de decriptare USB, în genul celor folosite de poliţie pentru a debloca iPhone-urile suspecţilor. Acest lucru nu va mai putea fi posibil, fizic vorbind, deoarece portul Lightning de pe terminale va fi dezactivat până la următoarea deblocare.

Pentru a activa noua funcţie trebuie să te asiguri că ai ultima versiune de iOS instalată. Apoi, trebuie să navighezi în meniul de configurări, la categoria Face ID sau Touch ID în funcţie de modelul de iPhone din dotare.

În multitudinea de opţiuni vei vedea, în josul paginii, Accesorii USB, cu ajutorul căreia te vei putea asigura că datele tale sunt în siguranţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu